Deel deze blog op:

Goud voor "Vlaamse tuinaannemer 2012

Huzarenstukje in de wolken

Al negen jaar was de eigenares van deze daktuin in Kortrijk op zoek naar een aannemer om haar daktuin een nieuw elan te geven, maar gezien de moeilijke werkomstandigheden (slechte toegankelijkheid, waterproblemen,…) haakte elke aangesproken aannemer steeds weer af. Tuinaannemer Mark Vanallemeersch daarentegen zette na een eerste orienterend gesprek meteen de schouders onder het project en overwon feilloos, maar niet moeiteloos elke te nemen horde.

Om alle materialen op tuinhoogte te krijgen werd een 25 meter hoge en 36 meter ver reikende kraan ingezet. Deze kreeg na veel administratieve beslommeringen en onder politiebegeleiding een plaats in een drukke winkelstraat. Het tijdsbestek was krap, want anders zouden de omliggende winkels beginnen te klagen over overlast.

Zeer minutieus en met oog voor de veiligheid gingen alle afbraak- materialen en toegevoerde materialen (in totaal 12 ton) over de daken van en naar de daktuin. In een eerste fase werd tabula rasa gemaakt van de bestaande constructies op de benedenverdieping en het dakterras. Als basis kregen beide ruimtes een aankleding van rubberfolie en drainagemat die er voor zorgen dat alle regenwa- ter zijn weg vindt naar de bestaande dakafvoeren. Hierop werden regelbare dragers uit pvc geplaatst die steun moeten bieden aan zowel het hardhouten als blauwe hardstenen terras. De muren en raamkozijnen kregen eveneens een nieuwe look.

Gelijkvloers met het dakappartement geven metalen bloembakken vorm aan de balustrade. De losse begroeiing bestaat er uit wintergroene buxus en siergrassen waartussen in de vroege zomer sieruien de kop opsteken. De bestrating uit blauwe hardsteen is proper afgeboord met hardstenen plinten tegen de wand. Achteraan is er ruimte voor een kruidenhoekje en onder de trap heeft een kleine waterpartij be- schutting gevonden. Hogerop leidt een pad uit blauwe hardsteen naar een hardhouten terras met borrelelement. Effen geschaafde padoekplanken maken er een knus hoekje van, al is hun functie veeleer het verdoezelen van verluchtingsroosters en schouwen. Spots tegen de wand, ledstrips en accentverlichting zorgen tot slot voor een intieme avondsfeer.

Vragen of een afspraak maken?

Wens je meer info over deze blogpost of ontvang je graag een offerte op maat?
Contacteer ons hier